Canan Koca Arıtan
Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi
Canan Koca, aynı zamanda 2009 yılından bu yana International Association of Physical Education and Sport for Girls and Women (IAPESGW)’nin yönetim kurulu üyeliğini ve Spor Bilimleri Derneğinin genel sekreterliği görevlerini yürütmektedir.ojisi Yüksekokulu’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2007-2008 yıllarında, İskoçya’da Edinburgh Üniversitesi’nde tam zamanlı araştırma olarak görev yapmıştır. Canan Koca’nın akademik çalışma alanlarının başında spor alanında toplumsal cinsiyet ilişkileri gelmektedir. Bu çalışmalarını Sex Roles, Sport Education and Society, Gender and Education, Gender Work and Organization ve Journal of Leisure Research gibi uluslar arası hakemli dergilerde yayınlanmıştır. 2010 yılında yayınlanan “Sporda Müslüman Kadınlar” (T. Benn, G. Pfister and H. Jawad (Eds), Muslim Women in Sport: United Kingdom: Routledge) adlı kitabın bölüm yazarlarından birisidir. Kendisinin, Türkiye Bilimler Akademisi tarafından desteklenen, son dönem çalışmaları; “Göçmen Kadınların Fiziksel Aktiviteye Katılımlarının Toplumsal Cinsiyet ve Kültürlenme Ekseninde İncelenmesi” ve “Kadınların Egzersiz Katılımlarındaki Psikolojik, Davranışsal ve Çevresel Faktörlerin Kendini Belirleme Kuramı ile İncelenmesi”dir. Koca, 2006 yılında, Uluslararası Yüksek Öğretimde Beden Eğitimi Derneği (AIESEP) tarafından Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne, 2011 yılında Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) Genç Bilimciler Ödül Programı tarafından Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülü ile ödüllendirilmiştir.
Lale Orta
Okan Üniversitesi
Lale Orta, 1986 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman uzmanlık dalından mezun olmuştur. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda; “Spor Yönetimi” üzerine Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Doktora eğitimini de yine; Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında Spor Yönetimi üzerine yapmıştır (2000). Yüksek Lisans tezinin konusu: “Türk Spor Teşkilatı İçinde Futbol Hakemliği Statüsü”dür. “Dünyada ve Türkiye’de Futbol Organizasyonları üzerine Analitik Bir Yaklaşım” tezi ile futbol konusunda doktora tezi yazan ilk kadın futbol doktoru olmuştur.
1998-2003 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2003-2009 yılları arasında ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Bayanlar Komisyonu Üyeliği (1996–2003), Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği (1998–2000; 2004-2007), Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığı (2003-2006), Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeliği (2006–2007), UEFA Delege ve Hakem Gözlemciliği (2006-2009), UEFA Hakem Eğitimciliği (2006-2007) ve Rektör Danışmanlığı (2003-2008) vb idari görevler üstlenmiştir.
Çeşitli projelerde görev almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır: T.M.O.K. Bayanlar Komisyonu Ücretsiz Spor Okulları Projesi, “Sporu Yayalım Şampiyonlar Yaratalım” (1996-1997). T.M.O.K. Bayanlar Komisyonu Ücretsiz Spor Okulları Projesi, “Yarının Yıldızları” (1997-2003), Hakem Eğitimi ve Organizasyonuna İlişkin UEFA Konvansiyonu (2006-2008), Göçbeyli İlköğretim Okulu öğrencileri için “Şimdi Spor Zamanı” .
Feyza Meryem Kara
Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
Feyza Meryem Kara, lisansını (2005- 2009) ve yüksek lisansını (2009-2011) Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda Spor Yöneticiliği alanında tamamlamış olup, halen Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda doktorasına (2011- )devam etmekte, Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
Feyza Meryem Kara’nın çalışma alanlarını spor yönetimi (kadın yöneticiler), toplumsal cinsiyet ve rekreasyon (kadınların rekreatif tutumları-davranışları) oluşturmaktadır. Bu konularla ilgili “G.S.G.M. Merkez Örgütünde Görev Yapan Kadın Yöneticilerin Mesleki Sorunları” , “‘Öteki’nin Algısı: Spor Sektöründe Kadınlarca Algılanan Cinsiyet Önyargıları ve Ayrımcılığı”, “Üniversitelerarası Kış Oyunlarında Gazetelerde Çıkan Kadın Sporculara İlişkin Haberlerin Değerlendirilmesi”, “Erken Cumhuriyetin Kadın Kimliği İnşasında Spor” ve “Kadınların Serbest Zaman Davranışları: Etnik Grup Perspektifi “isimli çalışmaları bulunmaktadır.
Kara, ayrıca Rekreasyon Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği’nin yönetim kurulu ve Oryantiring Federasyonu Üniversite Kurul üyeliğini yapmaktadır.
Tennur Yerlisu Lapa
Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Tennur Yerlisu Lapa, akademik hayatına 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’nda araştırma görevlisi olarak başlamıştır. 2009 yılında Hacettepe Üniversitesinden ayrılarak Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Rekreasyon Bölümünde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Tennur Yerlisu Lapa’nın akademik çalışma alanlarının başında serbest zaman katılımı, tatmini, engelleri ve serbest zamanda algılanan özgürlük konuları gelmekte olup, bu konularda ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.
Yerlisu Lapa, akademik hayatı dışında Taekwondo ile ilgilenmektedir. Bu branşta uzun yıllar aktif sporculuk yapmış olup, Cumhuriyet tarihinin tüm branşlardaki ilk Dünya Şampiyonu Kadın sporcusudur. Bunun yanı sıra iki Avrupa şampiyonluğu, iki Avrupa Kupası birinciliği ve sayısız uluslararası dereceleri bulunmaktadır. 1992-1993 ve 2005 yılında Taekwondo Kadınlar Milli Takım antrenörlüğü görevinde bulunmuştur.
Tennur Yerlisu Lapa, aynı zamanda Spor Bilimleri Derneği üyesidir.
Pınar Öztürk
Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi
Lisans derecesini Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümünde tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Gelişim Psikolojisinde yüksek lisans derecesini aldı. 2004-2006 yılları arasında Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakımevinde, 2006-2011 arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve Mediko Biriminde görev yaptı. Gelişim Psikolojisi alanında çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine ilişkin araştırmalarda ve projelerde yer aldı. Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Programında "Kadın futbolcuların futbol alanındaki deneyimleri" isimli çalışmasıyla doktora ünvanını aldı. 2011 yılından itibaren H.Ü Spor Bilimleri Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Spor bilimlerinde futbol, toplumsal cinsiyet, spor sosyolojisi çalışma alanlarını oluşturmaktadır.
İrem Kavasoğlu
Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi
Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde 2017’de doktora programını tamamladı. Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Yüksek Lisans programında sosyoloji alanında öğrenimine devam etmektedir. Akademik ilgi alanını, kadınların spor tarihi, LGBTİ+ sporcuların deneyimleri, spor ve erkeklik ilişkisi, futbol ve kayırmacılık gibi konular oluşturmaktadır. KASFAD Yönetim Kurulu üyesidir ve Muamma futbol takımında top koşturmaktadır.
Merve Altun Ekinci
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü
Merve Altun Ekinci, lisansını Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladıktan sonra, Gazi Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun, Spor Yöneticiliği Bölümü’nden yüksek lisans derecesini aldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde, 2011-2017 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2014’de, Universidad Europea de Madrid ile Real Madrid International School’un yürüttüğü Spor Pazarlaması Master Programı’na katılmaya hak kazandı. Haziran 2018’de, “Pazarlama Stratejileri: Real Madrid Futbol Kulübü ve Fenerbahçe Spor Kulübü Durum Çalışması” adı ile bu kulüplerin üst düzey yöneticileri ile görüşerek yönetimsel ve pazarlama açısından farklı bakış açılarını incelediği tez çalışması ile ODTÜ, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nden, doktora unvanını aldı. Çalışma alanları arasında; spor pazarlaması, futbol kulüpleri ve marka yönetimi, spor tüketicisi ve davranışları ve taraftarlık bulunmaktadır.